FAQ – Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen. Indien jouw vraag hier niet bij staat, of heb je een specifieke suggestie of opmerking, mail ons dan op vragen@delfshavenfestival.nl

DELFSHAVEN FESTIVAL!

Gedragscode

Delfshaven is een wijk vol cultureel erfgoed waar mensen met uiteenlopende sociale en culturele identiteiten komen en gaan, samen wonen, werken, leven en uitgaan. Dit dragen we met dit festival ook uit.

In aanloop naar, tijdens en na het festival werken we daarom binnen een cultuur van wederzijds respect. Hierin is er geen plaats voor intimidatie, discriminatie, seksisme of ander respectloos gedrag. Iedereen is welkom en moet zich bij het Delfshaven Festival veilig en gerespecteerd voelen. Mensen die zich schuldig maken aan ongewenst gedrag zullen wij, of de politie, verwijderen van de festivallocatie.

Mocht je getuige zijn van ongewenst gedrag laat dit weten aan de medewerkers van het Delfshaven Festival. Bel in noodgevallen onmiddellijk 112.

Wanneer vindt Delfshaven Festival plaats?

Het Delfshaven Festival vindt plaats van 16 juli t/m 8 augustus 2021. Het kan echter gebeuren dat door het aanscherpen van de corona maatregelen bepaalde activiteiten niet kunnen doorgaan of moeten worden aangepast. Hou voor alle actuele informatie de website in de gaten.

Waar vindt Delfshaven Festival plaats?

Het Delfshaven Festival vindt plaats in en rond Historisch Delfshaven. Voor alle locaties kijk op de plattegrond.

Is Delfshaven Festival geschikt voor kinderen?

Verschillende onderdelen van het festival zijn geschikt voor kinderen, of speciaal voor hen georganiseerd. Kijk hiervoor bij het programma.

Ik wil aansluiten bij Delfshaven Festival. Hoe doe ik dat?
Hoe zit het met de coronamaatregelen?

De welbekende cijfers zien er goed uit. Daar zijn wij uiteraard blij mee, want dat betekent dat Delfshaven Festival dit jaar niet alleen doorgaat, maar er ook programmaonderdelen georganiseerd kunnen worden die tot voor kort onmogelijk waren. Niettemin moeten we nog steeds waakzaam zijn, wij hechten immers grote waarde aan de veiligheid en de gezondheid van onze bezoekers. Daarom zullen alle evenementen/programmaonderdelen van het Delfshaven Festival conform de actuele coronarichtlijnen plaatsvinden.

Mochten versoepelingen of aanscherpingen van de coronamaatregelen gevolgen hebben voor de invulling van individuele programmaonderdelen of voor het Delfshaven Festival als geheel dan zullen wij dit via deze website en onze social media kanalen met jullie communiceren. Zo blijft het Delfshaven Festival gezellig én gezond!

Bereikbaarheid

Waar zijn de locaties?

Het Delfshaven Festival vindt plaats rondom Historisch Delfshaven. Voor alle locaties kijk op de plattegrond.

Openbaar vervoer in Rotterdam

Historisch Delfshaven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer:
Metro
Halte: Delfshaven – metrolijnen A, B en C.
Tram
Halte: Delfshaven – tramlijnen 4 en 8.

Plan jouw reis kan via de RET of 9292.

Openbaar vervoer naar Rotterdam

Rotterdam is te bereiken met de trein en de Randstadrail (metro).
Plan je reis via 9292 of je treinreis via NS.

Let op: Check voor vertrek de actuele reisinformatie.

Met de auto naar Rotterdam

Rotterdam is gemakkelijk bereikbaar via de snelwegen A13, A15, A16 en A20. Plan jouw route via Google Maps of een andere routeplanner.

Parkeergarage
De dichtstbijzijnde is Parkeergarage Nieuwe Binnenweg. Het is vervolgens 5-10 minuten lopen naar Historisch Delfshaven.

P+R
Voor de Parkeren + Reizen (P+R) terreinen kijk op rotterdam.nl. Neem vervolgens de metro (A, B en C) naar halte Delfshaven.

Voor meer informatie over parkeren in Rotterdam kijk op rotterdam.nl.

Toegang

Is Delfshaven Festival gratis?

De meeste programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk. Voor enkele onderdelen heb je een kaartje nodig. Klik bij programma op ‘gratis’ voor een overzicht van alle gratis events.

Ik ben slecht ter been/ik zit in een rolstoel. Wat nu?

De binnenlocaties van het Delfshaven Festival zijn over het algemeen goed toegankelijk. Check voor de zekerheid bij de desbetreffende locatie op de plattegrond.

Heb je ondersteuning nodig bij een bepaald evenement? Neem eerst contact op met de organisatoren van het evenement. Heb je verdere hulp nodig? Stuur dan een e-mail naar vragen@delfshavenfestival.nl.

Werken/vrijwilligers

Vacatures

Wil je werken bij het Delfshaven Festival? Kijk hier voor alle beschikbare vacatures.

Stage

Wil je stage lopen bij het Delfshaven Festival? Voor beschikbare stages kijk hier.

Vrijwilligers

Diverse programma’s kunnen niet bestaan zonder vrijwilligers. Kijk hier voor meer welke organisaties vrijwilligers zoeken.

Eten

Is er halal eten?

Zodra hier meer over bekend is zullen we het laten weten.

Is er vegetarisch/vegan eten?

Zodra hier meer over bekend is zullen we het laten weten.