Delfshaven400 | 16 jul t/m 8 aug 2021

Oorspronkelijk op 3 juli 2020 geplaatst.

Delfshaven400 in 2021

In 2020 is het 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Delfshaven naar Amerika vertrokken. Deze belangrijke historische gebeurtenis staat centraal tijdens Delfshaven400, een inclusief wijkevenement dat stil staat, belicht en reflecteert. Door de coronacrisis kan Delfshaven400 dit jaar helaas niet doorgaan, althans, niet in de vorm zoals wij die voor jullie bedacht hadden. Niettemin zullen een aantal activiteiten, in aangepaste vorm, doorgang vinden. Het originele evenement schuiven wij een jaartje door, naar 2021.

Hou Facebook, Instagram en/of deze website in de gaten voor de laatste updates over Delfshaven400.

16 – 18 jul 2021 | PLAY

Openingsweekend en het startschot van alle doorlopende voorstellingen en exposities. Het festivaldorp op het Piet Heynsplein opent de poorten, Historische Herrie klinkt door straten en stegen, jonge scheepsbouwers stellen het drijfvermogen van hun zelf in elkaar geknutselde vaartuigen op de proef en tijdens Opera Adios bezingen zangkoren uit alle windrichtingen de mooie, maar soms ook droevige kanten van migratie.

OPENINGSWEEKEND
Vrijdag: Grootse opening met o.a. de botenparade van M’BARK/Studio Alerta)
Zaterdag: Overdag Vlootschouw (samenwerking Leiden, Delft & Delfshaven), Avond Historische Herrie (Maasstad Music)
Zondag: Adios (INTORNO)

23 – 25 jul 2021 | PAUSE

Verhalen over migratie zijn verhalen die ook een keerzijde kennen. En die keerzijde staat centraal tijdens het Weekend van het Tegengeluid. Met behulp van universele talen als muziek en dans staat Delfshaven400 stil bij geluiden van verdriet, heimwee, trots en soms ook woede. Wat te denken van het lot van de migrant, die onbemind en onbegrepen een weg zoekt in zijn nieuwe vaderland? Heimwee en de liefde voor de eigen cultuur zijn immers universeel. Of je nu in New York, Sydney of Delfshaven woont.

Aan de hand van lezingen, debatten en meet-ups, maar ook spoken word en wereldmuziek bekijk je het heden en verleden door een nieuwe, bijzondere bril.

WEEKEND VAN HET TEGENGELUID
Vrijdag t/m zondag: Local Heroes (GROUNDS) + randprogramma

30 jul – 1 aug 2021 | FORWARD

Het weekend voor en door kinderen. Ouders mogen ook komen, zolang ze zich gedragen. Vrijdagavond trappen we af met een veelzijdig jeugdprogramma op het Piet Heynsplein. Zaterdag pakken we door met de Nacht van de Pelgrims: de officiële première van een film over Delfshavenaren die een heel bijzonder verhaal te vertellen hebben. En op zondag vieren we een feestje tijdens YAY!, het leukste kinderfestival van Nederland.

FAMILIEWEEKEND
Vrijdag: De Dubbelde Palmboom/Palmentuin
Zaterdag: Nacht van de Pelgrims (Petites Images)
Zondag: YAY! Kinderfestival

6 – 8 aug 2021 | REWIND

Tijdens het laatste weekend gaat Delfshaven400 terug naar het Delfshaven van weleer. Bereid je voor op bijzondere marktkramen, obscure troubadours en demonstraties van eeuwenoude ambachten. Op het Piet Heynsplein vind je een middeleeuws dorpsfeest in een moderne grote stad.

HISTORISCH WEEKEND
Vrijdag t/m zondag: Ketels aan de Kade

Nieuws