Brieven aan Delfshaven (3-14 jr)

Stel je verhuist naar jouw droomland - een land dat je helemaal zelf bedacht hebt - en je stuurt een brief naar je oma of opa in Delfshaven: Hoe ziet de postzegel op die brief er dan uit? En wat kun je met het ontwerp van je postzegel vertellen?

Tijdens het ‘postzegel project’ in Delfshaven ga jij bij ons in het atelier van PUNT 5  je eigen postzegels maken en drukken, precies zoals jij het zelf wilt. Dat doe je natuurlijk niet alleen, maar met hulp van onze kunstdocenten. Zij staan met super-de-luxe drukpersen klaar om jou te helpen zelf een prachtige postzegel te maken.  Een postzegel waarmee jij vertelt waarom je je thuis voelt in het land van je dromen.

Het Postzegel Project, onderdeel van kinderprogramma van Delfshaven400, richt zich op de leeftijdscategorie 3 t/m 14 jaar. De workshops zullen dan ook afgesteld op de leeftijd van de deelnemers en deelnemertjes. Wegens de welbekende omstandigheden hebben we ook een etspersje op het schoolplein staan, zodat er in frisse buitenlucht lustig op los gedrukt kan worden.

Wie hebben er allemaal meegedaan?
– De kinderen van de Kinderdrukkerij (8 t/m 14 jaar)
– De kinderen van de Kunstklas (6 t/m 10 jaar)
– De kinderen van de Valentijnschool | groep 8a, 8b & 8c (12, 13 jaar)
– De kinderen van de Vierambachtschool | groep 5a & 5b (8 en 9 jaar)
– De kinderen van SBO de Lucasschool (6 -10 jaar)
– De kinderen van de Nicolaasschool
– De peuters van de Dolfijn (3 jaar)

Het prachtige resultaat vind je in het digitale Postzegel Museum en vanaf 17 juli in de straten van Historisch Delfshaven.