Dizzy in Delfshaven

Poppodium Grounds en het legendarische Rotterdamse Jazzcafé Dizzy bundelen hun creatieve krachten tijdens Dizzy in Delfshaven, een tweedaags open air concert in het hart van historisch Delfshaven.

Met o.a:

15:00 – 15: 20 Daniëlle Santos Gomes
Daniëlle is singer-songwriter en een echt talent uit de wijk! Ze zingt in het Engels, Nederlands en Kaapverdiaans en begeleidt zichzelf op gitaar. Haar repertoire bestaat uit zelf geschreven balladen, soul muziek of Top 40 liedjes.

15:25 – 15:45 Finding Tomorrow
In deze uitgestrekte wereld kunnen we opgaan in een eindeloze zee van verandering. Verloren in een stroom, doelloos zwervend, gescheiden van waar we van houden, als een passagier in ons eigen leven. Duo No Nonsense gebruikt bewegingen en partner acrobatiek om samen hun vernieuwde weg naar de toekomst te vinden.

16:00 – 17:00 EPM Holanda kwartet
In 2012 richt gitarist Marijn van der Linden De Choro school in Rotterdam op, de eerste Europese afdeling van De Escola portátil de Música (draagbare muziekschool; EPM) in Rio de Janeiro. Choro muziek is een muziekvorm, ontstaan in Rio, door samensmelting van Europese dansmuziek en Afrikaanse ritmes. Europese dansen als de polka, schottisch, wals, habanera en mazurka werden doorontwikkeld en beïnvloed door Afrikaanse ritmes zoals de lundu en batuque. Een optreden van Choro school roept altijd associaties met een goede muziek, fijne sfeer en veel blije gezichten!

18:30 – 19:15 Ildo Nandja Trio
De Mozambikaanse bassist Ildo Nandja is een veelzijdige en progressieve musicus met een focus op hedendaagse jazz en zijn Afrikaanse achtergrond. Tot zijn invloeden behoren namen als Anders Jormin, Shai Meastro en John Goldsby. Zijn debuutalbum Pâz Á Todos’ (2016) kon rekenen op een brede erkenning in de Pan-Afrikaanse jazz charts. Hij is ook een (vredes)activist die zijn muziek beschouwt als medium om meer bewustzijn te creëren op het gebied van eenheid, rechtvaardigheid, gelijkheid, pandemieën, gender en sociale cohesie.

20:00 – 21:00 NOHMI Quintet ft. Nils van Haften
De Zuid-Koreaanse pianist en componist Miran Noh studeerde klassieke compositie in Seoul. Daarna trok zij naar Rotterdam om bij Codarts piano te studeren. Hier werd zij actief in de jazzscene met haar eigen trio en kwintet en speelde zij onder andere met Benjamin Herman en Joost Patočka op plekken als Lantaren/Venster, North Sea Round Town en natuurlijk Dizzy. Haar brede muzikale interesses – van klassiek tot latin en pop – komen tot leven bij NOHMI quintet, met een spannend hedendaags jazzgeluid waar zowel Ben Wendel en Shai Maestro als Ravel en Prokofjev in doorklinken. Vandaag met speciale gast saxofonist Nils van Haften wiens eigen, narratieve en lyrische stijl onder andere klinkt bij het New Rotterdam Jazz Orchestra.

DJ Handy Tim

Dizzy in Delfshaven is een coproductie tussen Podium Grounds. In opdracht van het Delfshaven Festival stelden programmeurs Mark Ritsema en Wim van Zon een zinnenprikkelende line-up samen voor het unieke open air concert Dizzy in Delfshaven. De selectie ligt in lijn met de visie van Jazzcafé Dizzy: het scouten van jong muziektalent en hen de kans bieden een podium te delen met grote namen uit de binnen- en buitenlandse jazzscene.