Echoes of a Pilgrim

Datum:
31 jul 2021
Tijd:
15:00 - 22:00 uur
Locatie:
Piet Heynsplein
Entree:
Gratis
Organisatie:
Grounds
Delfshaven Festival

Poppodium Grounds verandert het Piet Heijnsplein in een open air muziekpodium met een dichterlijk randje tijdens het tweedaagse ‘Echoes of a Pilgrim’. Bereid je voor een middag- en avondvullend programma vol muzikaal en culinair genot.

’s Middags hoor je de stemmen van dichters terug na de stilte van de pandemie, in een dialoog tussen generaties en van het woord met de tango, muziek die vanuit de havens van Buenos Aires de wereld in ging en zich thuis voelt, ook in Rotterdam. In de stemmen van de uitgenodigde dichters de gevoeligheid van generaties, met auteurs die het leven in al zijn breedte en diepte bezingen, elk met de bijzonderheden van hun eigen tijd. Poëzie gebaseerd op een diepe beheersing van het woord, maar ook poëzie met de urgentie van het gesproken woord, gevoelig voor onrecht in onze tijd.

Presentatie: Daniel Dee

DJ: Gea Russel

15:05 – Nuevos Tangos Viejos (tango), Alvaro J. Rovira Ruiz (gitaar), Mirre Valkenburg (zang)

en Simone van der Weerden (bandoneon)

15:25 – Mark Boninsegna (poëzie)

15:35 – Rien Vroegindeweij (poëzie)

15:45 – Ishmail Kamara (poëzie)

15:55 – Nuevos Tangos Viejos (tango)

16:15 – Michline Plukker (poëzie)

16:25 – Jana Beranová (poëzie)

16:40 – Nuevos Tangos Viejos (tango)

17:30 – 18:15 Elyas Khan
Elyas Khan is een componist en performer, geboren in Londen. Gevoed door een Indo-Pakistaans erfgoed en een onderdompeling (muzikaal en theatraal) in het hart van de artistieke nevel van New York (waar hij zich als tiener vestigde), reist Elyas de wegen van de wereld om zijn muziek te produceren, van New York in Bombay , van Berlijn tot Casablanca.

“Elektronische chaos, soulvolle stem en sexy groove.”

19:00 – 19:14 Kay Slice
Kay Slice is een Soul/Hiphop artiest, scherp met de pen sterk met de mic. Kay wisselt soepele flows moeiteloos af met aanstekelijke melodielijnen.

20:30 – 21:30 Rootz Lions
Reggaeband Rootz Lions is geen onbekende meer voor de concertganger van Grounds. Ze speelden hier eerder al voor volle zalen met o.a. Chezidek, Donovan Kingjay en Earl Sixteen.

Host: Daniël Dee
DJ: Gea Russel