FAR CRIES 401

Datum:
21 jul 2021 - 22 jul 2021
Tijd:
19:00 - 22:00 uur
Extra info:
Twee voorstellingen per avond (19.00 en 21.00 uur)
Locatie:
Pelgrimvaderskerk, Aelbrechtskolk 20, Rotterdam
Entree:
€ 20.00
Organisatie:

Muziek, tekst, licht, improvisatie en het carillon van de Pelgrimvaderskerk spelen een rol in het vertellen een tijdloos verhaal over komen en gaan tijdens het ontroerende en zinnenprikkelende Far Cries 401

Far Cries 401 is een reprise van de muziekvoorstelling die in september 2020 hoge ogen gooide op de Rotterdamse Operadagen. Het vertrekpunt van de voorstelling is de historische reis die de Pilgrims in 401 jaar geleden naar Amerika maakten. Deze reis bracht de Pilgrims van Leiden naar Delfshaven, vanwaar ze koers zetten naar Engeland om vervolgens door te reizen naar de ‘Nieuwe Wereld’. Het vertrek van de Pilgrims ging gepaard met een hartverscheurend afscheid van dierbaren die in Europa achterbleven.

Far Cries 401 plaatst het verdriet van Pilgrims en achterblijvers in een hedendaagse context. Ruim vierhonderd jaar na het vertrek van de Pilgrims dwong het coronavirus talloze mensen om eveneens gedwongen afscheid van hun dierbaren te nemen. Far Cries 401 vervlecht het verdriet van toen met de pijn van nu in een ontroerende voorstelling in de Pelgrimskerk, niet ver van de plek waar de Pilgrims vierhonderd jaar geleden koers zetten naar het onbekende.

.

Muziek, tekst, licht, improvisatie, alsmede het carillon van de Pelgrimvaderskerk spelen een rol in het vertellen van deze aangrijpende, maar ook hoopvolle persoonlijke verhalen van toen en nu. Met Nederlands én Engels als voertalen vormt Far Cries 401 een hedendaagse reflectie over afscheid, verdriet en liefhebben in Rotterdam, de stad van komen en gaan.

 

Compagnie Vanessa Lann

Vanessa Lann: compositie, spel

Florien de la Fosse: sopraan

Yannick Hiwat: viool

David Kweksilber: klarinet, saxofoons

Patrick Hopper: piano

Geert Bierling: carillon

Jos Groenier: tekst, spel

Aysegül Karaça: spel

Neil Wallace: mise-en-espace

Woensdag 21 juli, 1ste voorstelling – 19:00 uur

Woensdag 21 juli, 2e voorstelling – 21:00 uur

Donderdag 22 juli, 1e voorstelling – 19:00 uur

Donderdag 22 juli, 2e voorstelling – 21:00 uur

In verband met de actuele corona richtlijnen max: 50 toeschouwers