Ketels aan de Kade

Datum:
8 aug 2021
Tijd:
11:00 - 18:00 uur
Locatie:
Delfshaven
Entree:
Gratis
Organisatie:
Ketels aan de Kade

Ketels aan de Kade, het zondagse slotakkoord

Zondag 8 augustus staat in het teken van het zinderende slotakkoord van Ketels aan de Kade en daarmee van het Delfshaven Festival. In de openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynsplein), kun je genieten van traditionele gerechten & drancken, historische figuren en ambachten en een muzikaal programma met o.a. Pierre van Duyl, Joris Lutz en tal van andere obscure troubadours! Een waardig slotakkoord van een waardig festival!

 

Over Ketels aan de Kade

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus vindt de 7e editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Uiteraard coronaproof!

Dit jaar sluit Ketels aan de kade zich aan bij het Delfshaven Festival en sluit het vier weken durende programma van rondleidingen, livemuziek en exposities, af. Helaas wel in een andere vorm dan we gewend zijn, als gevolg van de aanscherpingen van de corona maatregelen, die de overheid heeft ingevoerd.

Omdat de overheid geen live muziek, exposities en demo’s toestaat, hebben we tot onze grote teleurstelling moeten besluiten de historische Marckt niet door te laten gaan. Dit kan publiek trekken wat blijft staan en kijken en dan kan de 1,5 meter niet gewaarborgd worden.

Wat gaat er wel door? Nou, Ketels aan de Kade is dit jaar, drie dagen lang, een heuse historische openluchtherberg, op en rondom het Pietheynsplein. Met muziek, kleine ambachten aan tafel, historische figuren, eten, drinken, een bierproeverij van Rotterdamsche bierbrouwers en historische kinderactiviteiten.

Let wel, in verband met de corona-richtlijnen is het Piet Heynsplein beperkt toegankelijk. Oftewel, er mogen maximaal honderd mensen tegelijkertijd op het plein zijn en het publiek moet zitten. Maar niet getreurd, als er even geen plaats is dan zijn er tal van terrassen in de buurt waar je prinsheerlijk van het zonnetje kunt genieten totdat er weer plek is op het plein.

Het volledige programma vind je op www.ketelsaandekade.nl