Ketels aan de Kade

Datum:
6 aug 2021 - 8 aug 2021
Locatie:
Delfshaven
Entree:
Gratis
Organisatie:

Proef de historie tijdens Ketels aan de Kade!

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 augustus vindt de 7e editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kun je de historie letterlijk proeven tijdens dit bijzondere evenement. Uiteraard coronaproof!
Dit jaar sluit Ketels aan de kade zich aan bij het Delfshaven Festival en sluit het vier weken durende programma van rondleidingen, livemuziek en exposities, af.

Vrijdagavond 6 augustus (17.00 – 22.00)
De openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynplein) gaat op vrijdagavond al open. Ook dit jaar openen we het festival met een te gek (dorps)feest! Altijd al eens in een herberg willen eten? Grijp dan nu je kans. Geniet van ambachtelijke ‘Ketelkost’ onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en livemuziek.

Zaterdag 7 augustus (14.00 – 22.00)

Op zaterdag 7 augustus starten we in de middag met historische bierproeverij. Bezoek het Piet Heynsplein en geniet van de ambachtelijke brouwsels van 10 lokale brouwerijen. Daarbij word je getrakteerd op interessante exposities over de geschiedenis van het brouwen van bier, demonstraties van oude ambachten en een veelzijdig cultureel programma. In de avond pakken we door met livemuziek van Rotterdamse bodem en smakelijke proeverijen!

Zondag 8 augustus (11.00 – 18.00)

Op de derde en laatste dag van Ketels aan de Kade kun je terecht op de Stad en Streekmarckt. Daar vind je vele kraampjes waar de stadsregio haar mooiste ambachtelijke waren presenteert. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten & drancken. Bovendien zijn er tal van bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden: demonstraties van eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen.

Thema: Komen & Gaan
Tijdens Delfshaven400 in 2020 herdachten we het vertrek van de Pilgrims, die precies vierhonderd jaar geleden vanuit Delfshaven naar Amerika, ofwel ‘De Nieuwe Wereld’ vertrokken. Maar Delfshaven kent nog veel meer verhalen. In de loop der eeuwen is het een komen en gaan van verschillende groepen mensen. Ingeklemd tussen hoogbouw en havens huist de wijk tienduizenden Rotterdammers. Samen geven zij kleur aan een bruisende smeltkroes vol culturen en creativiteit. Daarom: Komen & Gaan!

Het volledige programma vind je vanaf 1 juli op www.ketelsaandekade.nl