Over de Trekvaart

Datum:
5 jun 2021 - 15 aug 2021
24 juli en 15 augustus
Tijd:
10:30 - 16:30 uur
Extra info:
Vaart start bij Huszar-Hooikade. Varend door de prachtige polder naar Delfshaven. Max. 10p. Bel 06-26668727 of mail naar natuurlijknicole@gmail.com
Locatie:
Delft - Hooikade
Entree:
€ 53.00
Organisatie:

Speciale dagtocht over de Schie met volop aandacht voor het verhaal van de Pelgrimvaders die 401 jaar geleden vanuit Delfshaven vertrokken naar de Nieuwe Wereld.

Voor de Industriële Revolutie was de Schie dé verkeersader tussen Delft en Delfshaven. Dagelijks vervoerden trekschuiten honderden mensen en dieren en tal van goederen heen en weer. Tijdens de exclusieve vaartocht Over de Trekvaart reis jij over deze bijzondere route van Delft naar Delfshaven, dwars door het prachtige Hollandse polderlandschap. Onderweg vertellen we je alles over de geschiedenis van deze ooit zo belangrijke vaarroute en leer je meer over de Pilgrims die hierlangs naar Delfshaven afreisden om vervolgens koers te zetten naar Amerika.

In Delfshaven trakteren we je op een interessante rondleiding door Historisch Delfshaven, waarbij we alle plekken bezoeken die herinneren aan het verblijf van de Pilgrims, zoals de Pelgrimsvaderkerk. Op de terugweg stoppen we bij de imposante Van Nelle Fabriek waar je eveneens een rondleiding staat te wachten. Daarna reizen varen we terug naar Delft. 

Let op: de boot biedt plek aan maximaal tien personen. Meld je dus snel aan zodat je zeker weet dat je erbij bent!