Over de Trekvaart

Datum:
25 jul 2020 - 13 sep 2020
Tijd:
Doorlopend
Locatie:
Delft
Entree:
€ 52.00
Organisatie:
Natuurlijk Nicole

Speciale dagtocht over de Schie met volop aandacht voor het verhaal van de Pelgrimvaders die 400 jaar geleden vanuit Delfshaven vertrokken naar de Nieuwe Wereld.

Ervaar deze bijzondere vaartocht over de Trekvaart, de Schie. Van Delft varend naar historisch Delfshaven en naar het Werelderfgoed Van Nelle.

Zaterdag  25 juli, van Pilgrims tot Piet Hein
Speciale dagtocht over de Trekvaart de Schie van 10:30  – 16:30  met volop aandacht voor het verhaal van de Pelgrimvaders die 400 jaar geleden vanuit Delfshaven vertrokken naar de Nieuwe Wereld;  met het schip de Speedwell zetten ze koers naar Amerika.

In juli/augustus zou dat de nodige aandacht hebben gekregen helaas is veel afgelast ivm corona beperkingen maar wij bieden het gehele jaar door de mogelijkheid om deze bijzondere vaarroute over de Schie naar Delfshaven te ervaren mét het verhaal van de Pelgrimvaders/Pilgrims maar óók het verhaal van de Trekvaart, de welvaart, het porselein én Van Nelle.

Vaar mee over de historische Trekvaart de Schie, ontdek de rijke geschiedenis van dit mooie, veelzijdige water en ontdek wie er gevaren hebben.

ROUTE
Deze vaart start bij de Huszár, de voormalige Braatfabriek (Hooikade in Delft). Varend door de prachtige polder bezoeken we de oorspronkelijke haven van Delft; Delfshaven.
Maximaal 10 personen aan boord, wees er snel bij!

Uitgebreide rondwandeling met koffie in oud Delfshaven langs highlights die aan het bezoek van de Pilgrims herinneren, zoals de Pelgrimvaderskerk.

Na een korte vaartour door Historisch Delfshaven varen we naar het Werelderfgoed de  Van Nellefabriek . Hèt Monument van Licht, Lucht en Ruimte en het Nieuwe Bouwen.  Daar ontvangt u een speciale rondleiding. Na alle indrukken en verhalen varen we over de Trekvaart weer terug naar Delft.

OVERIGE DATA
Dit is de eerste Pelgrimvadersvaart andere data zijn: Zondag 19 juli, weekend 1 en 2 augustus (special Pilgrims)  en zondag 23 augustus.
Ervaar deze unieke vaartocht over de Schie! Geniet van de rust, de prachtige architectuur en historische grootsheid.

KOSTEN & INFORMATIE
€ 52,50 pp (coronatarief) vanwege de coronamaatregelen aangepast programma, minimale bezetting van de boot en corona instructie.
Voor meer informatie en boekingen: www.natuurlijknicole.comnatuurlijknicole@gmail.com  of bel 06 26668727