TimeTransit 1620-NU

Date (admin only):
01 Jan 2020 - 31 Dec 2021
Datum:
01 Jan 2020 - 31 Dec 2021
Tijd:
Doorlopend
Locatie:
TimeTransit app & website
Entree:
Gratis
Organisatie:
Stichting Verborgen Stad

Met deze digitale tijdmachine maak je een tijdreis met je telefoon en beleef je hoe Delfshaven er 400 jaar geleden uitzag.

De pittoreske oudhollandse haven wordt omringd door een grootstedelijke wijk waar het merendeel van de bewoners een migrantenachtergrond heeft. Toch is dit geen tegenstelling. Ook begin 17de eeuw kwamen mensen uit alle windstreken; op de vlucht voor vervolging of op zoek naar werk.

Altijd al willen tijdreizen? Dankzij nieuwste VR-technologie kan je in het Delfshaven van 400 jaar geleden rondkijken. Flats en autowegen maken plaats voor gevels en scheepswerven. VOC-schepen, walvisvaarders en haringbuizen liggen in de havens.

Maak ook kennis met nieuwkomers van toen. Waar woonden en werkten ze, kwamen ze vandaan en droomden ze van? Ieder verhaal wordt gespiegeld aan een bewoner van nu. Zo worden heden en verleden gekoppeld en de geschiedenis van Delfshaven verteld.

Benieuwd naar de verhalen? Totdat de TimeTransit app en website klaar zijn, deelt TimeTransit elke week alvast een verhaal uit Delfshaven.
Dinsdag 30 juni: Hatice Kaplan
Dinsdag 7 juli: Sándor Csenki
Dinsdag 14 juli: Lilia Costa