TimeTransit Sneak Preview

Datum:
22 jul 2020
Tijd:
15:00 - 18:00 uur
Locatie:
Historisch Delfshaven
Entree:
Gratis
Organisatie:
Stichting Verborgen Stad

Bekijk online alvast enkele virtuele reconstructies van Delfshaven uit 1620 en stel vragen aan een team experts.

2 augustus komt TimeTransit Delfshaven online: Een virtuele tijdmachine waarmee je met een smartphone of vanachter de computer op meerdere punten in Delfshaven 360° kunt rondkijken in de 17e eeuw.

 

Op 22 juli kunnen enkele virtuele reconstructies alvast online bekeken worden en vragen worden gesteld aan een team experts: Eveline Wanrooij (stadsgids in Delfshaven), Ferrie Weeda (historicus, gids en publicist over Delfshaven) en Theo Pronk (historicus aan de Erasmus Universiteit en maker van de VR-reconstructies).

 

Alles rondom de geschiedenis van Delfshaven kan gevraagd worden, over de Pilgrims die hier 400 jaar geleden vertrokken, of over de bewoners van toen en nu.

 

Dit kan ter plekke, via een live-verbinding van zoom, facebook chat of (alvast) per e-mail, steljevraag@stichtingverborgenstad.nl.

Programma

Café de Oude Sluis
Tussen 15.00 en 17.00 uur kun je binnenwandelen bij café de Oude Sluis. Daar is het team experts aanwezig om vragen te beantwoorden of om te luisteren naar een kritische noot. In het café mogen maximaal 30 personen aanwezig zijn.
Piet Heynsplein
Je bent welkom om de reconstructies te bekijken op het Piet Heynsplein. Van 15.15 tot 16.00 uur en van 17.00 tot 17.45 uur is historicus en initiatiefnemer achter de virtuele reconstructies, Theo Pronk, hierbij aanwezig.
Online
Vragen kunnen (alvast) gemaild worden naar steljevraag@stichtingverborgenstad.nl of neem op 22 juli van 15.00 tot 17.00 uur live deel aan de Zoom-meeting via deze link (volgt), of facebook-chat via deze link. De link naar de virtuele reconstructies verschijnt hier.

OOK LEUK OP 22 JULI

History 010: gesprekken over geschiedenis en thuis voelen in een wereldstad – LIVE STREAM
Van 18:00 tot 19:00 in Podium Grounds een bijzonder praatprogramma met Sonya Dias en Jermaine Berkhoudt, vaste tafelgast antropoloog Francio Guadeloupe en inwoners en werkers in Delfshaven.

Vetrek Pilgrim Fathers uit Delfshaven
Van 14:00 tot 17:00 een programma rond het vertrek van de Pelgrims in 1620 met een lezing van Bert Trap in de Pelgrimvaderskerk en muziek met Waldin Roes op Museumschip de Halve Maen.