VERTREK PILGRIM FATHERS

Datum:
22 jul 2020
Tijd:
14:00 - 17:00 uur
Locatie:
Pelgrimvaderskerk
Entree:
Gratis
Organisatie:
Stichting Pilgrim Harbour

Programma rond het vertrek van de Pelgrims in 1620 met een lezing van Bert Trap en muziek met Waldin Roes.

400 jaar geleden, op 22 juli, vertrokken de Pilgrim Fathers vanuit Delfshaven naar Amerika. Stichting Pilgrim Harbour nodigt u daarom uit voor een programma rond het vertrek van de Pelgrims op woensdag 22 juli rond het thema “Komen en Gaan”.  Zoals de Pelgrims, gingen veel mensen in Delfshaven ook op zoek naar een betere toekomst.

14:00
Het programma start met een lezing van de in Leiden geboren Bert Trap. Hij schreef drie boeken en meerdere artikelen over de Pilgrim Fathers. Deze lezing wordt muzikaal omlijst door muziek uit de tijd van de Pilgrim Fathers, gespeeld op het prachtige Batzorgel (1852) van de Pelgrimvaderskerk door de vaste organist: Gerard van der Zijden.

16:00
Rond 16:00 begint het programma op het Museumschip de Halve Maen. Op de kade van de Achterhaven kunt u genieten en misschien zelfs wel meezingen met de zang van Waldin Roes begeleid door Bert Nicodem, accordeon. Ook hier  “Komen en Gaan, met liedjes van Weemoed en Verlangen”.

Einde
Na afloop kunt u genieten van de vele horecagelegenheden in Delfshaven en van elkaars gezelschap in een rijke historische omgeving.

Bestel hier een gratis ticket, zodat u geregistreerd gast bent. Als u daarnaast de aanwijzigingen van de vrijwilligers in de gele hesjes opvolgt en u aan de 1,5 meter regel houdt, dan voldoen we aan de COVID-19 regels en wordt het een mooie middag!

Dit programma is een samenwerking van Stichting Pilgrim Harbour, Genootschap Historisch Delfs Haven en Hervormde Gemeente Delfshaven.

OOK LEUK OP 22 JULI

History 010: gesprekken over geschiedenis en thuis voelen in een wereldstad – LIVE STREAM
Van 18:00 tot 19:00 in Podium Grounds een bijzonder praatprogramma met Sonya Dias en Jermaine Berkhoudt, vaste tafelgast antropoloog Francio Guadeloupe en inwoners en werkers in Delfshaven.

TimeTransit Sneak Preview
Van 15:00 tot 18:00 bekijk je online alvast enkele virtuele reconstructies van Delfshaven uit 1620 en stel vragen aan een team experts: Eveline Wanrooij (stadsgids in Delfshaven), Ferrie Weeda (historicus, gids en publicist over Delfshaven) en Theo Pronk (historicus aan de Erasmus Universiteit en maker van de VR-reconstructies).