Werelds Delfshaven

Beleef en beluister de culturen van Delfshaven tijdens Werelds Delfshaven!

De afgelopen decennia maakten mensen met talloze culturele achtergronden van Delfshaven hun thuishaven. En dat mag gevierd worden! Kom daarom op 16 en 17 juli naar het Piet Heynsplein en beluister en beleef alle bijzondere muziek- en dansvormen, poëzie en vertellingen die de wijk rijk is tijdens Werelds Delfshaven!

Line up (tijden onder voorbehoud):

13:00 – 13:30 Smartlappenkoor Delfshaven
Het Smartlappenkoor Delfshaven is een samenwerking tussen de koren uit de Kolk en Huis van de Wijk de Put. Met veel enthousiasme en plezier treedt dit gezelschap als 5 jaar op in heel Rotterdam. Onder leiding van Ed Versloot wordt het publiek verwend met smartlappen, Nederlandstalige evergreens en meezingers.

13:45 – 14:15 Lena Evora
Zangeres en verhalenverteller Lena Evora is geboren in Rotterdam maar heeft haar roots liggen op Kaapverdië. Lena laat zich graag inspireren door haar roots én haar geboorteland. Zij zingt zowel Kaapverdisch als Nederlandse (levens)liederen en combineert zo the best of both worlds.

14:45 – 15:05 Jahniva
Jahniva is een echt wijktalent. De jonge zangeres volgt al jaren les bij de stichting Cultuur is voor iedereen op het Coolhaveneiland.

15:10 – 15:20 Tanushri Dance Sensation
Maak je op voor Bollywood dans door leerlingen van de Indiase dansschool Tanushri Dance Sensation! De dansschool is gevestigd in Post West in Delfshaven en verzorgt danslessen in de Indiase klassieke dansstijl Bharata Natyam en de moderne stijl die bekend staat als Bollywood dans. De choreografie bij de Bollywood Fusion danslessen wordt samengesteld uit diverse dansdisciplines waaronder: Indiase klassieke dans (Bharata Natyam), Bollywood dans, Streetdance, Jazz, Hip Hop en Top 40 muziek.

15:30 – 16:00 Lena Evora
Zangeres en verhalenverteller Lena Evora is geboren in Rotterdam maar heeft haar roots liggen op Kaapverdië. Lena laat zich graag inspireren door haar roots én haar geboorteland. Zij zingt zowel Kaapverdisch als Nederlandse (levens)liederen en combineert zo the best of both worlds.

16:30 – 16:45 Harmless Jack
Tall Tales Company maakt beeldende circusvoorstellingen waarin objectmanipulatie en acrobatiek worden gebruikt om verhalen te vertellen. Vanuit een fascinatie voor de menselijke natuur maakt het gezelschap gelaagde en toegankelijke voorstellingen; magisch, met risico en een vleugje humor.

17:00- 17:45 Ysa Bermejo
Ysa Bermejo is een muzikant, componist en krachtige performer, oorspronkelijk afkomstig uit Logroño, La Rioja, Spanje. Het is in de stad Rotterdam (Nederland) waar ze begint te werken met producer Okkio. Samen experimenteren ze met Ysa’s invloeden in Latin-Jazz en Urban-Electronic wat resulteert in een fris en origineel geluid. Haar repertoire bestaat uit zowel eigen liedjes als liedjes uit het traditionele Latijnse repertoire met een eigentijdse twist.

18:45 – 19:30 Ebou Gaye Mada & Friends
Ebou Gaye Mada (1975) is een gepassioneerde percussionist en singer/songwriter uit Banjul, de hoofdstad van Gambia (West-Afrika). Hij komt uit de bekende Senegambian Griot-families Gaye en Mbye, die tot op de dag van vandaag zangers en percussionisten zijn. Ebou heeft het vermogen om zijn publiek hartstochtelijk mee te slepen in zijn contra-ritme solo’s en opzwepende ritmes. En als de ritmes je nog niet hebben bereikt, zal zijn krachtige baritonstem dat wel doen. Zijn bescheiden stijl en aanstekelijke energie maakten hem populair bij zowel muziekliefhebbers als muziekmakers. Sommige bands noemen hem hun ‘geheime wapen’.

20:15 – 21:15 Liquid Sun Orchestra
Afrikaanse ritmes van Leidse bodem, je verwacht het niet. Liquid Sun Orchestra bewijst dat het kan. Het publiek komt massaal in beweging als de georganiseerde chaos op het podium begint te spelen. It’s all about the groove. Geen vervaarlijke voodoo, wel geniale speldenprikken van reggae, dub, funk, soul en allerlei andere exotische bezweringen die nog lang zullen nazinderen.

Host: Yorlenie Delgado Faria
DJ Caliente