Werelds Delfshaven

Beleef en beluister de culturen van Delfshaven tijdens Werelds Delfshaven!

De afgelopen decennia maakten mensen met talloze culturele achtergronden van Delfshaven hun thuishaven. En dat mag gevierd worden! Kom daarom op 16 en 17 juli naar het Piet Heijnsplein en beluister en beleef alle bijzondere muziek- en dansvormen, poëzie en vertellingen die de wijk rijk is tijdens Werelds Delfshaven!

Line up (tijden onder voorbehoud):

DJ Caliente

1600-18:00 DJ Caliente
let op: reserveren verplicht via deze LINK

19.00 – 19:45 Duygu Alkan Quartet
De avond wordt ingeleid met het Duygu Alkan Quartet featuring Ernst Reijseger, Bao Sissoko en Urvin Doornkamp. Zangeres Duygu is afkomstig uit Izmir (Turkije) en zingt traditionele, klassieke slaapliedjes uit Anatolië in het Grieks, Sefardisch, Koerdisch en Armeens.
Let op! Reserveren verplicht via deze LINK

20:15 – 21:15 Omar Ka Band
De dynamische muziekcultuur van Senegal is terug te horen in de muziek van de in Dakar geboren Omar Ka. Dakar is te beschouwen als het epicentrum van de West-Afrikaanse muziek omdat de verschillende bevolkingsgroepen van Senegal talloze historische connecties hebben met naburige landen Gambia en Mali. De muziek van de Fulani, waartoe Ka behoort, wordt ook wel gezien als de basis van de Noord Amerikaanse Blues. Omar Ka neemt de West-Afrikaanse Fula traditie mee in zijn muziek en geeft daar weer zijn eigen draai aan.

Reserveren via deze LINK