TimeTransit Delfshaven portret: Dhr. Serghini

Elke week deelt TimeTransit portretten en verhalen over de bewoners en de geschiedenis van Delfshaven. Deze mooie, bijzondere en interessante verhalen lees je hier, en vanaf 22 juli, via de TimeTransit app of website. Deze week het verhaal van dhr. Serghini.

Dhr. Serghini: “Ik vind de mix van woningen leuk, oud en nieuw, de toeristen, het multiculturele. Je voelt je hier echt thuis.”

Dhr. Serghini komt uit Marokko en is in 2000 naar Nederland gekomen. Sinds 2013 woont hij in Delfshaven. Zijn beroep is proces operator.

Dhr. Serghini: “Op 29-jarige leeftijd ben ik naar Nederland gekomen om verder te studeren. Ik werkte in Marokko als laborant en natuurkunde- en wiskundeleraar maar ik had het gevoel dat ik naar het buitenland moest. Ik dacht meteen aan Nederland vanwege de goeie verhalen en omdat mijn broer hier woonde.  Nederland is een aantrekkelijk land, sociaal, vriendelijk, mooie natuur. Ik vind het hier prettig.

In 2013 ben ik van Kralingen naar Delfshaven verhuisd omdat ik hier een groter huis kon krijgen voor mijn gezin. Delfshaven is een rustige, veilige wijk. Ik vind de mix van woningen leuk, oud en nieuw, de toeristen, het multiculturele. Je voelt je hier echt thuis. Natuurlijk zijn er ook nadelen zoals overlast van jongeren die drugs gebruiken, weinig groen, vuil op straat en drukte op sommige plekken.

Ooit ga ik misschien terug naar Marokko. Voorlopig niet want de kinderen zijn hier geboren en gaan hier naar school. Niemand weet wat de toekomst gaat brengen.”

Met dank aan De Verbindingskamer.

TimeTransit Delfshaven: maak een tijdreis naar het Delfshaven van 400 jaar geleden én ontmoet bewoners toen en nu.  Voor meer verhalen volg ons op social media en ga vanaf 22 juli 2020 naar timetransit.nl of download de gratis app in de Google Play en App Store.

Nieuws